V archíve blogu sa nachádzajú články:

Konzum, Oko pyramídy, Nebeské strely, Privatizácia Vysokých Tatier, Astrológia a horoskopy, Živý alebo umelý stromček, Eurofondy - ako to s nimi v skutočnosti je, Znamená rok 2012 koniec sveta, Slovenskóóó - Hokejový šampionát OH 2010, Ako sa oblbuje národ 1,2?

pondelok 8. februára 2010

Ako sa oblbuje národ


Včera som si po dlhšom čase pozrel spravodajskú reláciu TV JOJ - Noviny, ktoré sa hrdia prívlastkom najdôležitejšie z domova a zo sveta. Z celkového, polhodinového, vysielacieho času bolo pozerateľných zhruba 5-6 minút. Ďalších 25 minút zaberali tieto témy :
- amorova streľba (ako podvedený milenec strielal po sokovi)
- kto hovorí jazykom IGBO (hľadanie tlmočníka obžalovaného z Nigérie)
- v sedle aj slováci (ako sa zabávali milionári na Štrbskom Plese pri póle)
- turisti, turisčatá (bábätká pri mori)
- líška v kuríne (no comment)
- mimoriadny talent (o malom pianistovi. zaslúži si obdiv, ale do inej relácie)
- letáky radšej čítajte (ako občania čítajú letáky)
- 25 rokov v posteli (o dievčine s obrnou. naozaj dojímavý príbeh, ale tiež do spoločenskej rubriky)
- namiesto sherloka elektrikár (pristihnutý ako pestuje marihuanu)
- dlhovlasá dievčina (no comment)....

Neviem, či len ja mám také vysoké požiadavky na spravodajstvo, ale väčšinu reportáží som len neveriacky krútil hlavou. Je to jasný dôkaz toho, že bežní ľudia sledujúci mainstreamové médiá sú oblbnutí nepodstatnými témami a ak si informácie nedopĺňajú , tak nemajú prehľad, čo sa deje v oblasti geopolitiky, makroekonomiky a vedy. Pretože práve tieto a tomu podobné udalosti hýbu svetom. Možno sa bude argumentovať tým, že jednoduchých ľudí takéto témy nezaujímajú a radšej si pozrú ako vyčíňala líška v kuríne, ale prečo dehonestovať všetkých. Nie som výlučne proti týmto príspevkom, nech sa vysiela relácia so spoločenskými témami, ale potom by som si prosil aj čisto spravodajskú reláciu s časom určeným skutočne pre najdôležitejšie témy z domova a zo sveta. A hlavne s nezaujatým stanoviskom.
Ostatné mainstreamové média majú podobnú štruktúru vysielania. Smutné...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára